vrijdag 30 januari 2009

Driehoekenwerk: Hoe het werk te doen ?

Driehoekenwerk is in wezen eenvoudig. Het werk vraagt slechts weinig tijd per dag en met enige oefening kan het bijna op elke plaats en op elk tijdstip worden gedaan. De werkers dienen de werkmethode die hun het best bevalt voor zichzelf te ontdekken en er zijn enkele grondbeginselen die door allen kunnen worden gevolgd. Hier volgt een korte beschrijving van een methode die vooral bedoeld is om nieuwe leden te helpen.

Plaats van werken: Het is altijd wenselijk om een plaats uit te zoeken waar u 5 minuten rustig en ongestoord kunt zijn. Zit dan ontspannen maar met gesloten ogen; zet alledaagse gedachten en gevoelens opzij en concentreer u op de taak de mensheid te dienen door Driehoekenwerk. Door oefening kan dit bijna onmiddellijk gedaan worden, bijvoorbeeld zoals een radio op een bepaalde golflengte wordt afgestemd. In deze situatie stemt u uzelf af op het netwerk.

Verbindt u mentaal:
Visualiseer, vanuit het hoogste punt van bewustzijn dat u kunt bereiken, de driehoek of de driehoeken als een eenheid ‘zichtbaar voor het geestesoog’. Visualisatie is een grote scheppende kracht. Voor sommigen wordt een mentaal beeld gemakkelijk geschapen. Anderen bouwen op door verbeelding door de namen van hun medewerkers te noemen of gewoon door aan iedere driehoek te denken. Sommige mensen combineren methodes. We kunnen erop vertrouwen, dat als wij dagelijks dit werk van aan hen denken doen – gebaseerd op het principe “energie volgt gedachte” – de verbindingen ook zeker gecreëerd en levend worden gehouden.

Een stralend levend netwerk - van driehoeken is rond de planeet opgebouwd, als resultaat van het dagelijkse werk van de driehoekwerkers. Visualiseer de driehoeken waaraan u meewerkt als een essentieel onderdeel van het wereldomvattende netwerk van driehoeken.

Visualiseer licht en goede wil: -die in elk van de drie punten van uw driehoek(en) stromen en circuleren, van punt naar punt en door het gehele netwerk stromen in de harten en het denken van de mensen. De ziel of het Christusbeginsel kan in elke driehoek als centraal punt teruggevonden worden en velen visualiseren dit centrale punt als de bron van licht en goede wil dat in dit werk wordt aangewend. Besef dan, dat terwijl licht en goede wil verspreid worden, de straling van het netwerk toeneemt. De daaruit voortvloeiende uitstraling heeft onvermijdelijk een opbouwende en genezende uitwerking die het menselijk bewustzijn verheft, transformeert en hierdoor juiste menselijke verhoudingen schept.
Doe de Grote Aanroep weerklinken: …in stilte of hardop, al naar gelang keuze of omstandigheid. Bij het uitspreken van elk stanza visualiseert u het netwerk als een verbinding tussen de wereld van geestelijke werkzaamheden en de mensheid; en als een kanaal waardoor licht, liefde en goddelijk doel in de wereld van de mensen kunnen stromen.

Samenvatting van de procedure:
a. Verbindt u mentaal met de leden van uw driehoek(en),
b. Visualiseer uw driehoek(en) als deel van het netwerk,
c. Visualiseer licht en goede wil door de driehoek(en) en het netwerk in het menselijk bewustzijn,
d. Gebruik de Grote Aanroep en bestendig de stroom van geestelijke energie.

Enkele aanvullende opmerkingen:
Het is niet nodig dat de leden elke dag het driehoekenwerk op hetzelfde tijdtip doen. Als de leden verschillende plaatsen in de wereld wonen, is dit meestal ook niet mogelijk. Als de driehoeken-verbindingen eenmaal in en uit mentale substantie opgebouwd zijn, kunnen deze ‘tot leven gebracht worden’, als één van de leden met het werk begint. De ware synchronisatie ligt in het doel en de intentie van hen die het werk doen en niet in de gelijktijdigheid ervan.
Sommige mensen nemen deel aan verschillende driehoeken en dat is toe te juichen. Er is echter een praktische grens aan het aantal driehoeken waarmee men doeltreffend kan werken. De vraag doet zich voort: hoeveel driehoeken kunt u tegelijkertijd visualiseren en helder in de geest voor ogen houden?
Wij stellen daarom voor, dat de driehoekensleden het aantal driehoeken waarin zij werken beperkt houden, zodat iedereen een levende, functionerende eenheid kan zijn en dat er voldoende tijd in deze werelddienst geïnvesteerd kan worden, om ervoor te zorgen, zodat elke driehoekeenheid krachtig opgebouwd en bestendigd wordt.
Wanneer een lid van uw driehoek(en) ophoudt met het werk, door verminderde belangstelling, overlijden of om welke reden dan ook, laat ons dit dan alstublieft meteen weten! Wij hopen
in feite af. Het netwerk van licht en goede wil is verankerd in etherische substantie. Dit vraagt een verandering op het fysieke vlak van de drie punten van de driehoek.

Geen opmerkingen: