vrijdag 30 januari 2009

Meditatie : DRIEHOEKEN (Maandags om 12.00 uur)

Eerste Stadium

1. We komen samen als een groepseenheid op het mentale gebied.
2. We vereenzelvigen ons als ziel met de wereldgroep, die werkt als een driehoek van Licht door de vijf planetaire openingen heen: Londen, Darjeeling, New York, Genève en Tokio.
3. Breid dan deze vereenzelviging uit, via de ziel van de Nieuwe Groep van Werelddienaren, tot de Hiërarchie en de Christus, het hoogste punt van synthese in het middelpunt van iedere driehoek en vervolgens tot de driehoek van energieën die achter de Christus staat.
4. Stel uzelf het centrum Shamballa voor, het Centrum van Doel, Wil en Macht.

Tweede Stadium

Erken de synthese van drie stromen van kosmische energie binnen Shamballa, waar de Wil van God gekend wordt, terwijl u de volgende opdracht gebruikt:

“Ik sta in het centrum van de Wil van God
Niets zal mijn wil van de Zijne afhouden
Ik pas die Wil toe met Liefde
Ik richt mij naar het terrein van dienst
Ik, de goddelijke driehoek, voer die wil uit binnen het vierkant
En dien mijn medemensen”

Derde Stadium

Stel u een netwerk van verlichte driehoeken voor dat ten grondslag ligt aan de gehele uiterlijke wereld van stoffelijk leven en gebeurtenissen.

Zie dat netwerk:

a. - alle driehoeksleden verbinden en alle punten van licht op aarde met elkaar in verband brengen.
b. – de wereld van geestelijke werkelijkheden – de Hiërarchie – verbinden met de wereld van ervaring – de mensheid – en dienst doen als een kanaal voor het in de mensheid verbreiden van de geestelijke energieën die door de Hiërarchie heen stromen.
c. – het planetair etherische voertuig omvormen teneinde de energieën van de Ziel en van de geestelijke Triade te ontvangen en door te geven: Wil, Liefde en Licht ofwel Atma, Buddhi en Manas.





Vierde Stadium
Besef vervolgens dat de energieën van Licht, Liefde en Wil-ten-Goede die door het planetaire netwerk van driehoeken pulseren – opgeroepen door alle driehoekswerkers – onmiddellijke gevolgen zullen hebben in de drie werelden van menselijke evolutie (mentaal, emotioneel, en etherisch), waardoor het menselijk bewustzijn wordt opgeheven en bijdraagt aan het scheppen van het Pad van Licht tot aan de voeten van de Christus.

Vijfde Stadium

Denk na over het doel, de werkwijze en de juiste ontwikkeling van het netwerk van driehoeken als een Hiërarchische activiteit. (Zie Stralen en Inwijdingen blz. 119,220 –B-)

Zesde Stadium

Sta dan, één met de groep, met positieve doelstelling en als een punt van stralend licht in het netwerk van Licht en Goede Wil.

Zevende Stadium

Spreek dan de Grote Aanroep uit en richt daarbij de drievoudige energieën door het netwerk van driehoeken en door het bewustzijn van de mensheid heen:

De grote Aanroep
Vanuit het punt van Licht in het Denken van God
Strome licht in het denken van de mensen
Dat Licht op Aarde nederdale

Vanuit het punt van Liefde in het Hart van God
Strome liefde in de harten van de mensen
Moge Christus tot de Aarde wederkeren.

Vanuit het centrum waar Gods Wil gekend wordt
Richte doel de kleine wil der mensen
Het doel dat de Meesters kennen en dienen

Vanuit het centrum dat wij mensheid noemen
Verwezenlijke zich het Plan van Liefde en Licht
En moge het de deur verzegelen waar het kwaad verblijft

Laat Licht en Liefde en Macht
Het Plan op aarde herstellen

OM OM OM

Geen opmerkingen: